Vliegtuigsokken kopen?

sockwell vliegtuigsokken

De tijd is weer aangebroken dat we massaal op vakantie zijn, gaan of al zijn geweest. Maar om op de vakantiebestemming te komen, moeten we vaak uren doorbrengen in de auto of het vliegtuig, oftewel lang stilzitten in een oncomfortabele houding, in een krappe ruimte. Bij veel mensen zorgt dit voor vermoeide en/of opgezette benen en voeten. Tijdens een vliegreis langer dan vijf uur is er zelfs een verhoogde kans op reizigerstrombose. Gelukkig heeft Sockwell hier een oplossing voor met de compressiekousen (klasse 1) die uitermate geschikt zijn tijdens het reizen.

Vliegtuigsokken, waarom?

Vliegsokken zijn sokken met een milde compressie (klasse 1), gradueel verdeeld over vier zones zodat de druk gelijkmatig wordt opgebouwd voor een optimale bloedcirculatie. Door het dragen van vliegtuigsokken wordt de bloedsomloop en de toevoer van zuurstof naar de spieren bevorderd. De sokken zitten lekker strak om de kuiten en enkels en voorkomen hiermee het opzwellen van de voeten, enkels en onderbenen. Vliegtuigsokken verlichten hiermee het gevoel van zware, vermoeide of pijnlijke benen na de lange vlucht. Tevens wordt de kans op kramp tegengegaan. Veel mensen ervaren uitgeruster aan te komen op plaats van bestemming als ze vliegsokken hebben gedragen tijdens de lange reis.

Door compressiekousen te dragen tijdens het vliegen, met name tijdens lange afstandsvluchten, worden dus een hoop irritaties weggenomen die ontstaan tijdens lange bus-, auto- en vliegreizen. Wij raden aan om te kiezen voor klasse 1 compressiekousen als u vliegtuigsokken wilt gaan kopen.