• Diabetes Kousen

Diabetes Kousen

Sockwell heeft een ruim assortiment naadloze “anti knel sokken” welke speciaal ontwikkeld zijn voor mensen met gevoelige en/of kwetsbare voeten, obesitas en diabetes patiënten. Mensen met diabetes en/of obesitas hebben eerder last van opgezwollen voeten en benen en de voeten zijn extra gevoelig voor wondjes en bacteriële infecties. Voetverzorging is daarom van groot belang. De comfortabele sokken voor gevoelige voeten voorkomen wrijving met de huid, hebben geen naden of elastiek die voor irritaties kunnen zorgen en zijn middels een speciale breitechniek vervaardigd van een unieke mix van de fijnste materialen met een soepele bovenboord die zó losjes is gebreid, dat deze niet zal knellen noch afzakken.

Diabetes vriendelijke sokken van Sockwell

De diabetes sokken van Sockwell voorkomen wrijving met de huid, hebben geen naden en elastiek die voor irritaties kunnen zorgen en zijn voorzien van een extra soepele boord die niet zal knellen.

Optimaal draagcomfort

De diabetes sokken van Sockwell zijn volledig naadloos gebreid en voorzien van een wat dikker gebreid gedeelte voor de tenen die naadloos overgaat in de sok. Het speciale teencompartiment voorkomt dat de tenen langs elkaar gaan schuren en verzachten het ongemak van tenen die tegen elkaar drukken. Bij de afwikkeling van de voet – het gedeelte waar de bovenkant van de voet overgaat in de voorzijde van het been – is wat dunner gebreid voor een extra soepel draagcomfort. Het voetbed daarentegen is juist – heel subtiel – wat dikker gebreid voor een extra zacht voetbed en een dempende functie van de voet; heel prettig bij het lopen, zonder dat de schoenen een maatje groter hoeven te zijn.

Alle sokken van Sockwell zijn voorzien van een “Y-heel”. Dit wil zeggen dat het gedeelte bij de hak van de voet apart aan in de sok is gebreid. Dankzij deze speciale techniek gaat de sok niet glijden en blijft de hak van de sok altijd mooi om de hak van de voet zitten.

De soepele bovenboord van de diabetes vriendelijke sokken is niet voorzien van elastiek en extra losjes gebreid zodat deze niet kan gaan knellen doch kan afzakken. Het tegengaan van het afzakken van de sok is te danken aan het stretch nylon materiaal welke in de sokken is verwerkt. Het materiaal zorgt er tevens voor dat de sok met de voet mee rekt op momenten dat de voet begint op te zwellen. Hierdoor zal nooit het gevoel worden ervaren dat de sokken van Sockwell te strak zitten of knellen.

De fijnste materialen en unieke breitechniek

De hoofdmaterialen van de gevoelige voeten sokken voor diabetici zijn natuurlijke garens van de fijnste merinowol en bamboe rayon, net als bij de normale compressiekousen. Het maakt de sokken zo zacht als kasjmier, maar hebben de prijs van reguliere sokken. De combinatie van merinowol en bamboe hebben een ademende- en antibacteriële werking en zorgen voor een optimale vochtopname om de voeten geurvrij te houden. De temperatuurregulering van deze materialen helpen om de voeten warm te houden in de winter en koel in de zomer.