• Compressiekousen

Compressiekousen

De compressiekousen die u op deze pagina kunt bestellen zijn trendy steunkousen voorzien van drukklasse 1 of 2. De sokken van Sockwell zijn vervaardigd van de fijnste natuurlijke materialen zoals merinowol en bamboevezels. Ze zijn hiermee uitermate geschikt voor alledaags gebruik zoals tijdens lange reizen, tijdens de zwangerschap of als u bijvoorbeeld een staand of zittend beroep hebt. De degressieve compressiekousen zorgen voor een optimale bloedcirculatie en verkleinen de kans op spataderen en vermoeide of rusteloze benen.

Compressiekousen van Sockwell

Sockwell compressiekousen staan voor comfort, kwaliteit, duurzaamheid én lifestyle. De therapeutische sokken van Sockwell zijn vervaardigd van de beste en fijnste materialen en zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende prints en kleuren, zodat er voor iedere gelegenheid en naar ieders smaak een paar compressiekousen te vinden is.

De compressiekousen van Sockwell zijn vervaardigd uit hoogwaardige garens van onder meer merinowol en bamboe rayon. Deze natuurlijke materialen zorgen niet alleen voor een optimaal draagcomfort, maar dragen tevens bij aan een perfecte temperatuur regulering, vochtopname en een antibacteriële werking om onder andere zweetvoeten en voetschimmels tegen te gaan.

Wat zijn compressiekousen?

In tegenstelling tot normale sokken, bieden compressiesokken een bepaalde mate van druk (compressie) om zo te zorgen voor een betere bloedsomloop in de benen en voeten. Vaak worden ze ook wel steunkousen genoemd.

De Sockwell compressiekousen zijn verkrijgbaar in twee compressieklassen, namelijk klasse 1 en klasse 2. Klasse 1 sokken bieden een lichte mate van compressie (15-20mmHg) en zijn geschikt voor iedereen en dagelijks gebruik. Ze geven steun bij lichte problemen, zoals voorkomen van het vervelende gevoel van rusteloze benen. De klasse 2 sokken bieden een stevige mate van compressie (20-30mmHg) en zitten hiermee tegen de therapeutische elastische steunkousen aan. De klasse 2 compressie sokken zijn hierdoor uitermate geschikt als medische compressiekousen en een prima substituut voor de steunkous tijdens gelegenheden als een trendy of modieuze sok gewenst is of als een steunkous voor u te veel druk geeft. Ook voor mensen met dunne kuiten is deze serieuzere compressiekous volmaakt. Voordeel van compressiekousen is dat er geen doktersverklaring benodigd is en ze aanzienlijk voordeliger in aanschaf zijn.

Waarom kiezen voor sokken met compressie?

Heeft u snel last van bijvoorbeeld tintelende voeten, rusteloze benen of vochtophoping in de benen en/of voeten? Of heeft u lichte spataderen of last van een voetschimmel? Compressiekousen zijn de oplossing!

Compressiekousen bieden niet alleen voordelen voor mensen met medische klachten of ouderen, de compressiekousen op deze pagina zijn geschikt voor íedereen! Ze zijn een uitkomst voor als u een staand of zittend beroep hebt, als reiskousen tijdens een lange autorit of vlucht, of tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap, festivals, citytrips en het sporten.

Compressiekousen voorkomen vermoeide en/of opgezwollen voeten en benen en verkleinen de kans op spataderen, blaren, blessures en kramp in de kuiten, achillespezen en enkels. Tevens versnellen ze het spierherstel na het sporten en wordt de kans op trombose verkleint tijdens lang stilzitten.